Matpriserna upp 20 procent

Budget för profiten

Categories :

Enligt SCB har matpriserna ökat med ca 20 % det senaste året. Det är den största ökningen sedan 50-talet och det verkar inte finnas någon hejd på inflationen. En av bovarna i dramat är det de stora paket som syftade att hjälpa kapitalet ur den pågående krisen. Den som kallas finanskrisen 2008 och det största räddningspaketet i historien det vill säga pandemi paketet. Sedan 2015 har Riksbanken tryckt enorma mängder sedlar för att få upp inflationen och gödsla kapitalet.


Lönerna sänks

Det visar att det inte finns någon hejd på uppfinningsrikedomen, när det gäller arbetarklassen så ska de alltid dra åt svångremmen. Det är till exempel knappast de schweiziska arbetarna som får hjälp, utan istället konkursfärdiga Credit Suisse som kommer att få ca 550 miljarder kr. Varför skulle det förhålla sig annorlunda i Sverige? Våra hjältar som det skrevs så mycket om under pandemin, det vill säga sjukvårdpersonalen har inte fått några belöningar. Tvärtom kommunal visar att underbemanningen ligger på hisnande 42 % bland undersköterskor och botten är inte nåd utan processen bara ökar.

Censuren ökar

Samtidigt som censuren ökar i Ryssland och lobbyister arbetar åt Tik-Tok bör man ställa sig frågan om hur patienten Sverige mår när det gäller dessa saker. Är det så att det är enbart kineser och ryssar som spionerar och genomför så kallade påverkansoperationer eller är det kanske så att det är brukligt bland alla länder, kan det var så att Sverige i själva verket är en liten James Bond?

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook