Profiten höjer matpriserna

Nej till krig

Categories :
Etiketter: , ,

ICA-handlarnas VD Eric Lundberg har gått ut och försvarat kapitalet genom att påstå att det är i slutändan konsumenterna som bestämmer priset genom sitt handlande av varor. Märkligt nog säger han samtidigt att det är en kris i marknaden och vad man kan se är sjunkande rörelseandelar. Om det är sant hur kan det då komma sig att cheferna i dagsläget har fått miljon bonusar? Det är en enkel förklaring. Samma bolag äger distributionskedjan. På så vis dominerar de marknaden. De tre stora äger ca 90 procent av distributionen och kan därmed sätt vilka priser de vill. Konklusionen blir därmed att det de förlorar i butikerna får de tiofalt tillbaka i grossisthandeln. Det är så man lurar arbetarklassen samtidigt som man klär sig i offerkofta.


Privatiseringarna kostar liv


Fler och fler undersökningar visar att vi får sämre service genom privatiseringar, försämringar som kostar liv. Detta är inget nytt för kommunisterna som tydligt påpekade att de skulle bli arbetarklassen som skulle betala med sina liv när det gällde pandemin, något som bekräftats. Men visar det sig också att privatisering av ambulans även där kostar liv genom underbemanning och bristande materiel, allt för att maximera profiten. En undersökning visar att enbart i Stockholm har minst 420 liv per år gått förlorade på grund av privat ambulans. Samtidigt som dessa siffror kom kan vi läsa att Sveriges kommuner och regioner (SKR) kommer att var tvungna att genomföra stora nedskärningar om inte medel tillförs med andra ord vi har ett folkmord på gång, ett som riktar sig mot de svagaste grupperna i Sverige. Att ösa pengar över militären genom ett NATO-medlemskap är däremot inga problem.


Det brinner i Frankrike.

Arbetarklassen intar gator och torg i protester mot pensionsförslaget. Över en miljon människor strejkar och hundratusentals människor är ute och protesterar. De låter sig inte köras över och det är uppenbarligen något som vi i Sverige kan lära oss av.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook