Almedalsveckan, mönstret för korruption och lobbyism

Categories :
Etiketter: , ,

Almedalsveckan är över. Politiker och lobbyister förtjänar nu en veckas ledighet efter ett betungande festande. Resultatet, om man bortser från diverse cateringfirmor, är väldigt ringa. Om man studerar de olika politiska talen så kan man se att de är ganska överens om det mesta. De samhälliga problemen är naturligtvis en produkt av invandrare och ryssar och lösningen blir därmed hårda tag och mer resurser till militär och polis, med andra ord inget nytt. Trots det vill man framställa veckan som det yttersta tecknet på demokrati och civilisation. Att samhällsmedborgarna inte ser det på detta vis, vilket åskådarsiffrorna visar, är irrelevant. På sätt och vis kan man instämma, att veckan är viktig.

Syftet är att lobbyister ska smörja politikerna över ett glas rosévin och litet gravad lax. Arbetarklassen måste lära sig att ställa dessa korrupta partier åt sidan och se till sina egna intressen genom att organisera sig i Sveriges Kommunistiska Parti.

Yttrandefriheten offras för NATO medlemskap

De kontroversiella koranbränningarna som försvårat ett medlemskap i NATO har lett till att man överväger att se över lagen. Detta är ytterligare ett steg i att begränsa yttrande friheten i Sverige. Motivet är att motverka ökade terrorhot mot svenska intressen. Med en sådan skrivning ger man i praktiken polisen en carte blanche i att bestämma vad som är tillåtet eller inte. Sverige rycker närmare en polisstat.

Går ABF i kapitalets ledband?

Förra veckan meddelades partiet att en enig förbundsstyrelse har uteslutit Sveriges Kommunistiska Parti ur ABF. Förbundsstyrelsen har gjort bedömningen att partiet ”inte anses dela ABF: s värdegrund i fråga om demokrati” och att man utesluter partiet ”med hänvisning till att SKP:s partipolitiska program inte är förenligt med ABF: s idéprogram och grundläggande värderingar.”

Inga ytterligare förklaringar har angivits och man har inte ansett det nödvändigt att peka ut exakt vilka grundläggande värderingar som partiet inte delar. Förföljelse av kommunister och andra radikala som inte hyser samma värderingar som socialdemokraterna är inget nytt.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook