Staten och kapitalet gynnar korruption


Categories :

Sveriges Nato-förhandlare Oscar Stenström slutar och istället ska börja arbeta inom Wallenbergsfären. Detta är en belöning för väl genomfört arbete. Att kapital och stat har svängdörrar när det gäller affärer och byråkrati har beskrivits i media tusentals och återigen tusentals gånger. Detta brukar beskrivas som ett problem eftersom det brukar leda till korruption. En känt exempel är Lotta Edholm tidigare inom friskolan och idag skolminister. Hennes utnämning har beskrivits som ett uttryck för den svenska korruptionen. Däremot har det varit väldigt tyst gällande Oscar Stenström. En person vars arbete i framtiden innebär att vara en springpojke mellan Wallenberg och staten för att säkra lukrativa kontrakt inom den millitära sektorn. Kan anledning vara att våra dagars så kallade intellektuella socialister, som i realiteten är kapitalets apologeter, är tysta eftersom de har ingetting emot NATO? Ytterligare ett fantastiskt prov på deras principfasthet!

Kapitalets trollfabriker

Dessa principfasta människor har uppenbarligen hjälp av kapitalets trollfabriker, något som avslöjats under veckan. Svenskt Näringsliv har bevisligen kopplingar till Näringslivets mediaservice (NMS) som använder olika konton på sociala medier för att trakassera meningsmotståndare. Detta är inget nytt, den som känner till anti-kommunismens historia är väl medveten om borgarklassens attacker mot arbetarrörelsen genom olika propagandakanaler, statliga som privata samt dolt som öppet. Det är därför arbetarklassen behöver egna kanaler för att föra ut sin egen propaganda.

Välfärdsvisor på Malmöfestivalen

Den 12 augusti kommer föreställningen Välfärdsvisor att sättas upp i Manegen, inom ramen för Malmöfestivalen. Föreställningen riktar udden uppåt mot makthavarna och eliten med osviklig tro på folkets engagemang. Publiken kommer där bland annat få möta friskolemiljardären Barbara Bergström som representerar Sverige i Neoliberal Vision Song Contest och bjuds även på en skånsk operett av städerskan Rut. VÄLFÄRDSVISOR utgör apatins motvikt. Med en osviklig tro, hopp och kärlek till folkets engagemang vill denna föreställning väcka funderingar, skapa debatt och dra ned byxorna på makthavarna; alltsammans förpackat i oemotståndliga melodier som får även den mest benhårda politiska motståndare att sjunga med. Så beskriver kompositören själv sin föreställning, som kommer att spelas upp den 12 augusti klockan 18:00 i Manegen på Malmöfestivalen.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook