Valfusk och kapitalism

Categories :

Den tidigare presidenten Donald Trump är åtalad på flera punkter. En av dem handlar om valfusk. Trump påstod att man hade manipulerat de elektroniska valmaskinerna och därmed undergrävde systemets legitimitet. Detta påstående kommer inte från Trump i första hand utan är en produkt av det politiska etablissemanget i USA och EU. Det härstammar från Chavez – epoken i Venezuela där man påstod att valmaskinerna hade satts ur spel trots att det var bevisat att det var omöjligt. Problemet är att det är samma maskiner som används i USA. På så vis kunde Trump spela på folks undermedvetna från Chavez – tiden. Det enda sättet att sätta punkt på denna historia är att man från det samlade politiska garnityret erkänner att man helt enkelt ljög men är man villiga till att göra detta eller vill man fortfarande använda detta svartepetter kort för anklagelser mot länder som råkar rösta fel i framtiden?

Nya uppgifter för polisen

Det verkar som allt fler människor i detta land börjar förstå att det är en dålig idé att låta polis bestämma över vem som ska i framtiden få rätt till att hålla demonstrationer och manifestationer utifrån säkerhetsläget. Slaskpressen i form av Expressen och Aftonbladet samt avdankade politiker som Jonas Sjöstedt verkar ha vaknat till liv under veckans gång. Måhända lyssnar de på Radio Kommunist i smyg eftersom vi var det första som tog upp det.

Ekonomiska barriärer

Lönekravet för arbetskraftsinvandrare utanför EU kommer att höjas från 13 000 kronor till drygt 26 000 kronor. Arbetsköparna är starkt kritiska och på den fackliga sidan går åsikterna isär. TCO, Saco och Hotell- och restaurangfacket (HRF) är emot förslaget medan LO tillstyrker det. Lyssna på Radio Kommunist för känna till för och nackdelarna.

Imperialismen skapar krig och konflikter

En konflikt som hamnat i skymundan är statskuppen i Niger. Vad som börjar bli mer och mer tydligt är att det handlar om vilken väg landet ska ta. Ska de vara beroende av USA och EU eller ska de välja en mer självständig väg för att utveckla produktivkrafterna sitt eget land? Denna typ av konflikt ser vi utspela sig på flera platser i världen. Radio Kommunist har svaret på varför det sker.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook