Pseudodebatten gällande NATO

Categories :
Etiketter: , ,

Tvåloperan gällande Sveriges medlemskap verkar aldrig ta slut. När värdlandsavtalet skrevs under svor det högt och tydligt från vänster till höger att det inte innebar att utländsk militär skulle få en permanent närvaro i landet. Senare under pseudodebatten gällande NATO: s vara eller icke vara yttrade man samma sak. Nu är det däremot andra bullar som gäller. Regeringen har nu meddelat att inom kort kommer USA ha tillgång till svenskt territorium, både när det gäller som lager och personell närvaro. Dessa soldater kommer inte lyda under svensk lagstiftning. Om de skulle begå brott är de med andra ord inte åtalbara. Arbetarklassen bör ställa sig frågan varför man lyssnar och röstar på dessa bedragare.

I kampen mot den organiserade brottsligheten

I kampen mot den organiserade brottsligheten är allt uppenbarligen tillåtet. Ansiktsigenkänning, kameraövervakning, trojaner i telefoner utan brottsmisstanke och husrannsakan utan tillåtelse av domstol är några av sakerna som nu kommer att implementeras. En annan är polis ska nu få tillgång all information som från varje myndighet som finns i landet. Trots att de flesta kritiserar detta lutar man sig tillbaka på en mening det vill säga ”Sverige är inte Ryssland, Kina…” etc. Som om dessa lagar slutar att vara förtryckande bara för att vi lever i Sverige eftersom vi är exceptionella.

Flera fackliga strider har brutit ut

Flera fackliga strider har brutit ut. Det finns en planerad strejk mot Klarna och en befintlig strejk mot Tesla. Frågan handlar om kollektivavtal där företagen vägrar att skriva under ett sådant. De menar att arbetarna får mer betalt utan ett sådant. Den här visan påtalar man varje gång man vägrar att skriva under. Uppenbarligen vill företag runt om i världen betala arbetarna mer än vad som är det lägsta i avtalen. Så ytterst generöst av dem. Men det är klart det är inget som förbjuder dem att betala mer och om det nu är mer lönsamt för dem att skriva under bör man fråga sig varför de konstant vägrar.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook