Israel är en ockupationsmakt

Categories :
Etiketter: , ,

Staten Israel som åtnjöt ett stort stöd början av sitt krig mot palestinierna har nu börjat tappa sitt stöd. Det är många som lyfter upp hyckleriet i frågan och att det handlar om ett utplåningskrig. De mest reaktionära krafter i det israeliska parlamentet har nu börjat öppet deklarera sina intentioner vilket har fått motsatt effekt. Vad man vill är helt enkelt införliva hela området. Något som de alltid sagt eftersom de stöder tanken på det så kallade större Israel. Detta har varit en röd tråd i Israels politik under 75 år och det har skapat sina motreaktioner. Det har gått så långt att flera av Israels allierade som till exempel USA har nu börjat kritisera kriget. Det är givetvis inget annat än en hycklande inställning med tanke på att det aldrig varit någon hemlighet vad som varit intentionen under ockupationen och det som kallas illegala bosättningar, en eufemism för kolonisering och införlivning av territorier.

Israel dödade sina egna

Samtidigt som kriget pågår har överlevare från festivalen Supernova stämt israelisk militär och polis. Det verkar som de står bakom en stor del av dödandet genom att de sköt rakt in bland besökarna och bombade området med helikoptrar. Faktum är att precis söder om festivalområdet fanns en militärbas, som angreps av Hamas, och undersökningar har tidigare visat hur israeliska soldater tidigt befann sig vid festivalområdet, där stridigheter bröt ut. Tar man hänsyn till detta, framstår attacken på festivalen mindre och mindre som enbart en attack på försvarslösa civila, speciellt med tanke på att Israel själva erkänner att Hamas inte kände till festivalen på förhand.

En smaklös tävling

Andra saker som kommer att tas upp på programmet är sossarnas och moderaternas försök att få över SD – väljare genom att tävla om vem som är mest avskyvärd gällande migrationen.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook