Klasser och klasskamp

Categories :

Vår värld är uppdelad i olika skikt som i allmänhet kallas klasser. Dessa klasser skapades i den historiska process som kallas den neolitiska revolutionen. Att förneka att vi lever i ett klassamhälle är en extrem position som delas av få eftersom arbetarklassen har ögon att se med. Vad som däremot inte är klart för många är om denna sociala relation är antagonistisk eller icke-antagonistisk. Utan en klarhet i denna fråga blir det omöjligt att förstå de olika positionerna som de politiska partierna representerar för varje parti är en representant för en klass allmänna intressen. Dagens program kommer att fokusera på den fråga med utgång från Folk och Försvar konferensen.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook