Krigets marodörer jublar

Categories :
Etiketter: ,

Glädjen är stor hos storfinans, politiker och diverse nyhetsredaktioner. Bråkstaken Erdogan har nu undertecknat det turkiska parlamentets beslut att godkänna Sveriges medlemsansökan gällande krigsorganisationen NATO. Allt som nu saknas är Ungerns godkännande.

Men vad kommer det innebära för Sveriges del?

 Att kapitalet kommer tjäna stora profiter är tveklöst och givetvis kommer politiker och journalister, framför allt de som gjorde helt om och övergav sina mångåriga principer, att belönas. För arbetarklassen kommer det innebära nedskärningar i den sociala sektorn eftersom någon måste betala för allt. Det har till och med gått så långt att man vill luckra upp det finansiella ramverket för att låna till upprustning.

Vem får betala

Efter det måste någon klä sig i uniform, inte till försvar utan till anfall. Kommer då kapitalet drängar alternativt borgarklassen barn att delta i de framtida konflikterna? Knappast, först ska arbetarklassen betala med social nedrustning och sedan med sitt blod medan kapitalet håvar in sin profit. Som det inte vore nog kommer arbetare runt om i världen vända sina vapen mot varandra istället för mot sina förtryckare, det vill säga mot de som tvingar dem till att ställa upp på vidrigheterna.

Framtiden är socialism

Kampen mot NATO är en kamp mot hela det politiska och ekonomiska etablissemanget. Det kräver uthållighet, men också ideologisk klarhet. De falska profeter som verkar bland arbetarna måste avslöjas.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook