Vi börjar som vi sluta – kamp mot inskränkningar i strejkrätten

Categories :

Historien bakom kampen mot strejkrätten som den socialdemokratiska arbetsmarknadsministern Ylva Johansson inledde har sitt ursprung i de privatiseringar som genomfördes av Johanssons partikamrat Sven Hulterström som då var ordförande för Göteborgs Hamn, ett kommunalt bolag, tyckte det var viktigt att få in internationella aktörer och anlitade det danska monopolföretaget ATM, ägt av familjen Märks, den danska motsvarigheten till Wallenbergfamiljen i Sverige, vars ledstjärna är profiten. Därefter övertog uppdraget som ordförande av Göteborgs Hamn av Ulrika Messing som hade många invändningar mot APM:s drift, men ändå väljer Ylva Johansson att utreda strejkrätten för arbetarna. Det borde vara bättre med en utredning om privatiseringarnas negativa följder.

Barnbidraget och EU är andra ämnen som diskuteras i programmet.

Glöm inte Kampfonden
PG. 421 53 84 – 1
BG. 636-7080
Swish 123 557 00 15

En god fortsättning på det nya året önskar Radio Kommunist alla sina lyssnare!