LAS, EU och tvångsarbete

LAS, EU och tvångsarbete

Categories :
Etiketter: , ,

Protesterna mot det nya förslaget om LAS tar nu ny fart, mest är det facken inom den offentliga sektorn som protesterar. De konstaterar vad kommunisterna sagt hela tiden att ändringarna i LAS har som avsikt att flytta mer makt till arbetsköparna. En ökad makt som de får genom att inskränka de arbetandes inflyttande och demokrati. Vi kan konstatera att Löfven sålde ut arbetarklassen för att kunna sitta på regeringstaburetterna med stöd av Centerpartiet och Liberalerna. Ett av de allvarliga problemen med den nya uppgörelsen är att arbetsköparna skall slippa betala lön under tiden en konflikt om anställningen pågår. Men även att de olika förbunden nu inte har någon möjlighet att förbättra den i förhandlingar med arbetsköparna är en svaghet. Det är bara huvudorganisationerna som har den möjligheten. Jonas Sjöstedt utropade detta nederlag för arbetarklassen som en seger för vänsterpartiet, en sådan seger till och vi är på väg mot undergång.

EU påstår sig nu inte vilja ha handelsförbindelser med länder där det förekommer tvångsarbete. Om man tänker följa den principen kommer man inte att kunna handla med någon. Knappast med sig själv. Kapitalismen bygger på tvång och tvångsarbete, i fängelser och på många andra ställen. Men kapitalismen är alltid en form av tvång, ekonomiskt eller på andra sätt.

Även en del om budgeten och skattesänkningar avhandlas, kommunisterna är inte för beskattning av arbete. Vårt mål är att vår produktion som sker samhälligt skall finansiera alla samhällets behov, alltså samhället tar pengarna direkt från produktionen och att produktionsmedlen avskaffas som privategendom.

Har du frågor eller synpunkter mejla radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Vårt nya telefonnummer är 040-692 83 84