Civil olydnad är rätt

Categories :

Tidigare i veckan störde en grupp politiska aktivister riksdagens utrikespolitiska debatt när de behandlade Gaza – kriget. Det har fått Sydsvenskans ledarsida att reagera. Man kan ha åsikter om förfarandet men vad som beklämmande är tidningens förtäckta rasism, de värderar människor olika. Det är viktigare att raljera om Ryssland och Kina, som det inte görs varje dag, i varenda tidning och i varenda nyhetssändning. Frågan är enligt Sydsvenskan irrelevant eftersom den knappast berör Sverige.

Sydsvenskan är krigshökarnas apologet

Märkligt nog så finns det flera artklar i tidningen av utrikespolitisk art som inte berör Sverige som till exempel valet i Indonesien och hör och häpna, artiklar om kriget i Gaza. Det måste vara så att redaktionen inte har koll på vad de själva publicerar. Men är det verkligen oväsentligt för Sveriges del? Sverige har en hel del palestinier som bor i landet och de går säkert till valurnorna vart fjärde år. Måhända vill de veta var politikerna står i frågan och det kan till och med vara så att stor del av den övriga befolkningen är också intresserad av frågan.

Sverigedemokraterna sprider myter

Turerna kring A-kassan verkar aldrig ta slut. Det verkar som regeringen vill peta i den och till sin hjälp har de givetvis de största mytmakarna till sin hjälp, Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna påstår sig alltid värna om arbetarklassen men i praktisk handling står de på kapitalets sida. Det är inte första gången de gör en kovändning för att stödja folkfientliga förslag.

Din pension

Tidningen Aftonbladet har upptäckt att folk berikar sig på våra pensionspengar. Andreas Cervenka har i dagarna skrivit om det på ett väldigt belysande sätt. Han är bara ca 30 år försenad, Sveriges Kommunistiska Parti har publicerat dussintals artiklar om ämnet. Nåja, bättre sent än aldrig. Frågan bör vara vad ska vi göra åt dessa banditer.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook