Solidaritet med Kuba

Solidaritet med Kuba

Categories :
Etiketter: ,

Dagens program handlar bland annat om solidariteten med Kuba, eller egentligen en solidaritet med hela den värld som plundras av imperialismen. Vi berättar om en kampanj som pågår i hela världen. Kuba kommer att skänka 100 miljoner doser av sitt egenproducerade vaccin, men behöver hjälp med övrig medicinsk utrustning. Kampanjen gäller att samla in pengar för att kunna köpa 100 miljoner kanyler så att vaccineringen kan genomföras. Därför vill vi uppmana dig att bidra till kampanjen genom att sätta in ett bidrag. Swisha 123 182 37 72; eller pg 235715-0, ”Mediciner till Kuba”. Mer information finns på svensk-kubanska. Skulle de fattiga länderna bara vänta på hjälp från de rika länderna kommer det att dröja 60 – 70 år innan alla är vaccinerade. Så solidariteten med Kubas vaccinationskampanj är även ett skydd för dig själv.

Vi tar även upp en del om den generalstrejk som vidtagits i Grekland mot att arbetsköparna försöker förlänga arbetsdagen till 12-13 timmar utan övertidsersättning, den grekiska arbetarklassen förbereder sig för ytterligare generalstrejker som skall organiseras av PAME.

Vi diskuterar också nödvändigheten av att kommunister som utvandrar aktiverar sig som kommunister i landet de kommer till.

Slutligen en del om hur Försäkringskassan hjälper arbetsköparna att frångå sitt ansvar för en säker arbetsmiljö och att arbetet inte skall skada arbetarna, och om LAS.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15

Vårt nya telefonnummer är 040-692 83 84